Search
Close this search box.

PER QUÈ ALTES CAPACITATS?

He de confessar que fins fa uns deu anys aproximadament el món de les AA.C.C. gairebé no existia per a mi. Com per a molta gent a dia d’avui, havia sentit parlar algun cop d’algun infant “superdotat” (aquest era l’únic terme que se sentia) però quedava tot en una anècdota, algun acudit fàcil, i poca cosa més. Mai no m’havia aturat a reflexionar gaire sobre el tema, suposo que bàsicament perquè semblava que es tractava d’un fenomen molt aïllat amb el que no et topaves sovint i que mai no havia viscut de prop. Se sobreentenia que un infant amb aquestes característiques tenia una intel·ligència fora del comú i ja està, mai no havia considerat com devia ser el seu dia a dia, la seva interacció social, el seu desenvolupament, els conflictes que se li podien generar… sobretot en una societat molt poc preparada per comprendre, i molt menys atendre, les seves necessitats.

Fins que la vida em va sorprendre amb no un, sinó dos, fills amb AA.C.C. Parlo de dos perquè en el cas de la meva filla petita el diagnòstic no està confirmat. Creieu-me que ara mateix em sento com si m’estigués despullant, obrint-me en públic d’una manera que no havia fet mai abans fora del meus cercles més íntims. Però faig aquest esforç des de la generositat, amb l’esperança que aquest exercici que faig pugui ajudar altres famílies que es trobin com ens vam trobar nosaltres, amb un diagnòstic sobre la taula amb el qual et sents perdut, confós i desorientat. Perquè els infants amb AA.CC. hi són, i són molts. No són, com jo creia, casos tan aïllats, i necessiten la nostra ajuda i no hi haurà manera d’ajudar-los si abans no els coneixem bé.

Aquesta por i desorientació que vaig patir deu anys enrere, és el que em va empènyer a buscar respostes i anar fent camí per aquest apassionant món que encara avui em sorprèn però que puc dir que , afortunadament, comprenc una mica millor. Si m’acompanyeu, intentaré anar donant respostes, des del meu punt de vista de mare però per descomptat també amb la base dels coneixements adquirits en les meves formacions, a  les inacabables preguntes que suscita el món de les A.A.C.C.

Fes més gran el repte compartint l'article:

Articles relacionats

PORTES OBERTES

Us convido al meu nou espai virtual on pretenc compartir els meus aprenentatges i vivències al llarg del meu recorregut pel món de les altes capacitats intel·lectuals. El meu principal objectiu és poder arribar a aquells pares, mares, mestres, o qualsevol persona que s’enfronti a aquest món amb incertesa, dubtes i pors, i poder posar el meu granet de sorra per a una millor

Continua llegint

PER QUÈ “REPTE”?

Quan donava voltes a la idea de compartir la meva experiència en el món de les Altes Capacitats,  jugava amb les paraules intentant trobar un “nom” que em convencés per al meu projecte. Evidentment, les paraules Altes capacitats hi havien d’aparèixer, però em faltava alguna cosa més. Després de pensar-hi uns quants dies, la paraula “repte” s’anava perfilant com a guanyadora, perquè, algú creu

Continua llegint