Search
Close this search box.

Serveis

Xerrades a escoles

Afortunadament, cada vegada vaig observant una major sensibilització per part dels docents i els centres educatius en general, cap a les altes capacitats intel·lectuals.

No són pocs els mestres i professors que es preocupen quan s’adonen que poden tenir a les seves aules un alumne amb altes capacitats, o que demanen ajuda quan una família aporta un diagnòstic extern del seu fill on es determinen altes capacitats.

De totes maneres, es fa evident també que encara existeix molta desinformació sobre aquesta realitat ja que encara prevalen els vells mites que ens impedeixen una correcta identificació d’aquests infants i joves.

Per això considero important poder compartir amb les escoles que ho desitgin tota la informació i recursos útils per poder identificar aquests alumnes, que segons l’OMS són al voltant d’un 10%, per poder atendre’ls adequadament i que puguin desenvolupar al màxim totes les seves potencialitats, intentant evitar també els riscos que solen anar associats a les altes capacitats (desmotivació, absentisme, comportaments dirusptius i en els pitjors dels casos fracàs escolar).

Si esteu interessats en fer una xerrada al vostre centre educatiu (en format presencial o virtual), només m’heu de contactar i estaré encantada de parlar amb vosaltres sobre l’enfocament que li voleu donar segons les vostres necessitats. Enfrontem junts el repte?

Orientació familiar

Des de fa anys acompanyo i oriento famílies que es troben perdudes davant d’un diagnòstic  d’altes capacitats, o fins i tot des d’abans del diagnòstic. El recorregut que fan (o fem) les famílies des de les primeres sospites, senyals d’alerta, la  identificació, l’avaluació, fins a la comunicació a l’escola del diagnòstic no és sempre fàcil i està sempre ple de dubtes, incerteses i pors: Val la pena fer una avaluació? Creus que realment pot ser un cas d’altes capacitats? I si resulta que sí? I si resulta que no? Què em diran a l’escola? A qui ho dic? Ho expliquem al nostre fill? Què pensaran els nostres amics? El meu fill tindrà problemes? Com ho viurà? Com l’hem de tractar? Se li ha de fer un P.I.? Una acceleració? El nostre fill serà feliç?…

Lamentablement, les altes capacitats continuen sent en ple segle XXI, un tema massa tabú del qual costa encara parlar en públic, i precisament per això no hi ha encara prou informació al respecte.

Si voleu un assessorament personalitzat del vostre cas, contacteu-me i tindrem una primera xerrada sense cap cost per veure com us puc ajudar.

Recordeu que la informació és poder  i estic convençuda (per experiència pròpia) que només poder parlar obertament d’aquest tema que us preocupa amb algú que us comprèn i sap de què li esteu parlant, sense jutjar, pot ser de gran ajuda. Us espero!